2010-03-02 Erpe mere en trage wegen

Erpe-Mere - Er komt niet echt schot in de inventarisatie en opwaardering van de trage wegen in Erpe-Mere. De adviezen die de vrijwilligers vorig jaar tijdens de inventarisatie van de bestaande trage wegen in Aaigem gaven, werden tot nu toe niet behandeld. "Dat komt omdat we eerst het gehele plaatje willen zien en dus ook de andere deelgemeenten willen bekijken", vertelde milieuschepen Marc De Lat.

Sp.a en Vlaams Belang waren niet echt onder de indruk en hekelden de trage vooruitgang in het dossier dat al zeven jaar aansleept. Vlaams Belang-raadlid Gerda Van Steenberge opperde zelf om de trage wegen "voldoende breed te maken en eventueel te asfalteren zodat de huidge gemeenteraadsleden er zelf nog met een rolstoel gebruik van kunnen maken op hun oude dag als de inventarisatie eindelijk voltooid is."

De Lat reageerde dat het de bedoeling is om in het voorjaar te starten met de inventarisatie Burst en in het najaar de inventarisatie van Mere te starten. Vrijwilligers die dat wensen kunnen eveneens al starten aan de inventarisatie van Erpe en Erondegem. De Lat maakt zich sterk dat tegen het einde van het jaar de inventarisatie zal afgerond zijn. Of tegen die datum alle acht de deelgemeenten geïnventariseerd zullen zijn, is niet duidelijk.